Voedsel in de stad >

Jong Leren Eten

Vanaf dit voorjaar zijn Annette de Vries en Hilda Akkermans bij ANMEC aangesteld als makelaars Jong Leren Eten voor de provincie Noord-Holland. Het landelijke programma 'Jong Leren Eten' wil bereiken dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren meer structureel in aanraking komen met informatie en activiteiten over voedsel, met als uiteindelijke doel dat zij leren om gezonde en duurzame keuzes te maken. Goed voor jezelf en goed voor de aarde.

Maar waar vind je informatie, activiteiten en lesmateriaal en hoe maak je er een samenhangend en effectief programma van? Het programma Jong Leren Eten biedt hierbij ondersteuning en wij makelen voor alle betrokkenen in Noord-Holland.

Regionale makelaars
De makelaars stellen de komende jaren samen met de GGD, JOGG, NME-organisaties en andere aanbieders van educatieve activiteiten een goed aanbod samen voor scholen en kinderopvangorganisaties. Of het nu gaat om een adres voor boerderijeducatie, het organiseren van een kookles, een leskist van een Natuur- en Milieu Educatiecentrum, hulpmiddelen bij een gezond-eten-campagne, begeleiding van de GGD bij structurele implementatie in het leerplan of het behalen van het vignet Gezonde School. De makelaar weet wie er in de regio actief zijn en welke ondersteuning scholen en organisaties kunnen krijgen. Daarbij staat de vraag centraal. Dat netwerk zijn we nu aan het opbouwen. Doe je mee? Neem dan contact op met Annette de Vries of Hilda Akkermans.

Netwerk bijeenkomst JLE Noord-Holland
Zo'n 100 betrokkenen bij educatie voor jongeren over gezonde en duurzame voeding ontmoetten elkaar op 19 oktober tijdens de Netwerkmiddag Jong Leren Eten in de Fruittuin van West. Doel was om te inspireren, best-practises te delen en professionals met elkaar te verbinden. Dat is uitstekend gelukt. Lector Duurzame Voedselvoorziening Frederike Praasterink gaf een inspirerende lezing over de uitdagingen van een gezond en duurzaam voedselsysteem. De makelaars haalden tal van suggesties op voor de focus van Jong leren eten in 2018-2020. En de deelnemers? "Normaal deel ik op een bijeenkomst 1 à 2 visitekaartjes uit. Nu heb ik wel 15 mensen ontmoet met wie ik langer door zou willen praten", aldus een bezoeker uit Bussum. Nieuwsgierig naar de opbrengst? Bekijk de impressies!

Netwerk Updates
Wil je op de hoogte blijven van voedseleducatie in Noord-Holland, meld je dan aan voor de updates die Annette en Hilda af en toe versturen. Copij aanleveren voor de volgende update mag ook. Aanmelden voor Netwerk Updates

Het programma Jong Leren Eten is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken (EZ) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). ANMEC is host voor provincie Noord-Holland. Kijk voor actuele informatie over het landelijke programma op www.jonglereneten.nl.

Projecten

Vanaf dit voorjaar zijn Annette de Vries en Hilda Akkermans bij ANMEC aangesteld als makelaars Jong Leren Eten voor de provincie Noord-Holland....
Lees verder

Stadslandbouw groeit en bloeit De belangstelling voor stadslandbouw groeit, getuige ook jullie komst naar ons maandelijks Groen Café....
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Voedsel in de stad'

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Voedsel in de stad'