Voedsel in de stad >

31 oktober Groen Café in Hof van ACTA

Geplaatst op:

31 oktober Groen Café in Hof van ACTA

Ontmoet je Groen Netwerk op 31 oktober in de Hof van ACTA
Het Groen Café is op tournee!

Wij zijn deze keer te gast bij de Hof van ACTA aan de Louwesweg 1 in Slotervaart. Deze tuin is aangelegd door bewoners en huurders van het (voormalige) ACTA gebouw, in samenwerking met buurtbewoners. Hier wordt gewerkt aan een voedselbos, oftewel eetbare natuur.
Heb jij daar ook ervaring in of ben je op zoek naar goede tips, dan nodigen we je uit.

Groen in de stad leeft en veel mensen dragen bij aan een gezonde en groene stad. Het is fijn en nuttig om te weten wie in het groennetwerk zit, waar een ander mee bezig is en hoe je aan financiering, informatie of vrijwilligers komt. Het Groen Café biedt op een laagdrempelige manier plek aan kennismaking en kennis delen.
Veel bezoekers van het Groen Café komen voor informatie over stadslandbouw en de nieuwe gemeentelijke subsidies. Voor Stadslandbouw, groene gevels en daken, Groen in de buurt, groene schoolpleinen en Projectvoorbereiding Collectieve Duurzame Initiatieven kun je bij de gemeente aanvragen indienen om de stad groen, gezonder en duurzamer te maken. De Agenda's Groen en Duurzaam lopen tot eind 2018. We merken dat initiatiefnemers veel creatieve ideeën en plannen hebben om de bewoners en kinderen meer bij het groen in de stad te betrekken.

Heb je zelf een aanvraag ingediend, vertel ons je ervaringen rondom de subsidie-aanvraag en ook hoe de uitvoering in de buurt verloopt. Met jouw praktijkervaring en kennis kunnen wij andere aanvragers verder helpen. Blijf vooral het Groen Café bezoeken om ons collectief geheugen uit te breiden!

Elke laatste dinsdagmiddag van de maand is het Groen Café open. Tussen 16.00 en 18.00 uur ben je welkom. Neem gerust anderen mee als het voor hen ook interessant is. Kun je op die dinsdag niet komen maar heb je wel een vraag, neem dan contact met ons op! We kunnen de vraag namens jou stellen tijdens het Groen Café, of op een ander moment met je afspreken.

Planning Groen Café

  • dinsdag 31 oktober - Hof van ACTA
  • dinsdag 28 november - thema De Wilde Stad
  • donderdag 21 december - jaarafsluiting met evaluatie

Projecten

Vanaf dit voorjaar zijn Annette de Vries en Hilda Akkermans bij ANMEC aangesteld als makelaars Jong Leren Eten voor de provincie Noord-Holland....
Lees verder

Stadslandbouw groeit en bloeit De belangstelling voor stadslandbouw groeit, getuige ook jullie komst naar ons maandelijks Groen Café....
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Voedsel in de stad'

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Voedsel in de stad'

Meer weten?

Nienke Kwikkel
Nienke Kwikkel
Consulent
020-6225404