Leren in de stadsnatuur >

NME fonds: hoe gaat het met...?

Geplaatst op:

NME fonds: hoe gaat het met...?
In het voorjaar van 2015 kregen zes kansrijke Amsterdamse initiatieven een financieel steuntje in de rug uit het NME-fonds van de gemeente Amsterdam om hun plannen te verwezenlijken. Hoe gaat het intussen met deze initiatieven? De hekkensluiter van de reeks uit 2015 waar we naar terugblikken is het initiatief van Kinderboerderij Bijlmerweide.

De aanvraag
Voor zowel bezoekers als schoolgroepen een natuur- en milieu belevingspad realiseren op het terrein van de kinderboerderij en het naastgelegen groen. Een pad waar ook aandacht is voor de kleinste dieren op de kinderboerderij: de insecten.
 
Hoe gaat het?
ANMEC belt met beheerder Ellen Verweij. "We zijn bezig met de eindsprint: op dit moment wordt het insectengedeelte van het belevingspad gemaakt met een insectenhotel en beplanting."
Het pad gaat bestaan uit diverse elementen:
  • uitleg over de aanleg van de ecologische zone in het naastgelegen Bijlmerpark
  • een egelhoekje vanwege de nabijheid van vogel- en egelopvang de Toevlucht
  • een composthoop om bewust te worden van de voedselkringloop en duurzaamheid
  • een bank met voelkistjes bij het informatiecentrum voor de kippen
  • informatieborden bij alle onderdelen.
Voor de uitvoering van het natuurpad zoekt Ellen nog naar differentiatie in tekst en onderwerpen voor de verschillende bezoekers.
Ellen: "het voelt geweldig dat het gelukt is om met verschillende samenwerkingspartners dit pad te realiseren. Met stichting Natuurontwikkeling Bijlmerweide, de Toevlucht, vrijwilligers, het Groenhorst College en bedrijven is er zo iets moois gemaakt!"

Bekijk hier de initiatieven die in 2016 een bijdrage kregen uit het NME-fonds.

Projecten

In schooljaar 2015-2016 startte gemeente Amsterdam een stadsbreed basisprogramma van NME lessen voor alle basisscholen in de stad. Het doel van...
Lees verder

Leren over natuur in de natuurNatuurWijs wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Daarvoor biedt Natuurwijs een programma aan voor...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Leren in de stadsnatuur'

Educatief aanbod

In de stad en met name in de directe omgeving van de school kunnen leerlingen allerlei vogels ontdekken. Deze veldwerkkist bevat 5 opdrachten...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Leren in de stadsnatuur'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04