Duurzaam in bedrijf >

Kinderopvang Groen en Duurzaam

Groen doet kinderen goed
Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg mogelijkheden om natuur in de kinderopvang een plek te geven: het buitenterrein natuurlijker inrichten, insecten, slakken en planten binnen of buiten verzorgen en met de groep groene plekken bezoeken in de stad.
Ook een duurzame bedrijfsvoering heeft meerwaarde. Kinderen leren spelenderwijs afval scheiden en kunnen veel plezier hebben in het knutselen met gerecycled materiaal.

Een structurele plek voor Natuur en Duurzaamheid
Natuur en duurzaamheid verdienen een structurele plek in de kinderopvang. 2014 Jaar van de Groene Kinderopvang gaf al een flinke impuls hieraan. ANMEC zet het goede werk graag voort en stelde met de andere partners van het Jaar van de Groene Kinderopvang het Manifest Groene Kinderopvang op. Daarin hebben we ons gecommitteerd aan voortdurende en blijvende aandacht voor natuurbeleving en vrij buitenspelen in de kinderopvang. Tegelijk ziet ANMEC ook kansen voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering in de kinderopvang en de voorbeeldrol die pedagogisch medewerkers daarbij kunnen spelen. Wij denken bijvoorbeeld graag met je mee over thema's als energie- en waterbesparing en het voorkomen of hergebruiken van afval.

Wat biedt ANMEC
Voor de kinderopvang heeft ANMEC een speciaal aanbod:
  • seizoenspakketten
  • (activiteiten)materialen
  • Via onze 'nieuwsbrief Kinderopvang' informeren wij geïnteresseerden over groene en duurzame onderwerpen, toegespitst op de kinderopvang in Amsterdam. Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief eens per seizoen. Bekijk hier het nieuwsbrievenarchief.
  • In onze NatuurMEdiatheek zijn materialen te leen om met kinderen van 0-12 jr bezig te zijn met natuur- en milieu. 
  • Onze consulent kinderopvang, Mirella Vierveijzer, is lid van het landelijk netwerk Kind van Nature en Groen Cement. Zij bezoekt graag kinderopvanglocaties die aandacht hebben voor groen en duurzaamheid. Haar kennis en ervaring geeft zij graag door. Je kunt als locatie zelfs in aanmerking komen voor het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. Wil je meer weten over dit kwaliteitsmerk en advies inwinnen over het vergroenen en verduurzamen van jouw locatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Mirella.

Trainingen op maat
ANMEC biedt naast de standaard dagtrainingen ook trainingen op maat aan. Ideaal voor uw studiedag of teamvergadering! Samen met jou inventariseren we de wensen en mogelijkheden. Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kun je contact opnemen met Mirella Vierveijzer

Aanbieding 2016!
Samen met uw team een natuurbelevingsdag volgen? ANMEC doet de Amsterdamse Kinderopvang een aantrekkelijk aanbod. Wij bieden een volledige natuurtrainingsdag van 6 uur voor 16 personen aan voor € 880,00. Per persoon is dat € 55,00. Deze training vindt dan plaats bij ANMEC. Wil je de dag graag op de eigen locatie houden, dan zijn de kosten € 1.200,00 of te wel € 75,00 per persoon. Bestaat je team uit minder dan 16 personen, maar wil je wel gebruik maken van dit aanbod? Neem dan eens contact op met uw collega's van andere kinderdagverblijven. Misschien kunnen jullie het aanbod delen. Interesse? Geef je op bij Mirella Vierveijzer.

Partners
Heeft u een aanbod voor kinderopvangorganisaties in Amsterdam en wil je, samen met ons, locatieleid(st)ers en pedagogisch medewerk(st)ers laten zien en meemaken wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met Mirella Vierveijzer.
ANMEC werkt o.a. al samen met IVN, Ecokids DNA, Natuur is een Feest, Groen Cement, Bloeiend! en Geld GroenWassen.

Conferentie Kind van Nature 2016
Op woensdag 28 september 2016 organiseert IVN voor de achtste keer de Conferentie Kind van Nature. Ditmaal is de locatie Burgers' Zoo in Arnhem en het thema 'Gender in Groen'. Wil je meer informatie over deze dag en/of wil je je aanmelden? Ga dan naar IVN.

Projecten

Het internationale programma Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol...
Lees verder

Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Duurzaam in bedrijf'

Educatief aanbod

Het boek ’32 lessen voor de toekomst’ staat vol praktische voorbeeldlessen om basisschoolleerlingen – op hun eigen niveau – bij een...
Lees verder

Op eenvoudige wijze kun je met je leerlingen het stroomverbruik van allerlei apparaten meten. Het energieverbruik kun je per dag/ maand of jaar...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Duurzaam in bedrijf'

Meer weten?

Mirella Vierveijzer
Mirella Vierveijzer
Consulent
020-6225404