De NatuurMEdiatheek

Het organiseren en uitvoeren van activiteiten en lesprogramma's over natuur, milieu en duurzaamheid wordt leuker en eenvoudiger na een bezoek aan onze NatuurMEdiatheek. Laat je inspireren door onze collectie en ga in gesprek met een van onze medewerkers. Wil je materialen lenen? Dan word je lid.


Onze collectie

In de NatuurMEdiatheek vind je:

  • 160 lespakketten,-kisten en ontdekdozen over bijvoorbeeld ‘Herfst’, ‘Spinnen’, ‘Papier maken’ of ‘Magneten’;
  • Veldwerk- en onderzoeksmaterialen. Loeppotjes, schepnetten en vlinderkasten zijn populair, maar denk ook aan microscopen, grondboren en diersporen;
  • 140 opgezette vogels, zoogdieren, skeletten en modellen van paddenstoelen. De eekhoorn, egel, mol en ransuil zijn het populairst;
  • Achtergrondinformatie zoals tijdschriften, boeken en natuuronderwijsmethoden.


Handig om op te hangen: een overzicht van onze uitleencollectie.

 

Lid worden

Als lid van de NatuurMEdiatheek kun je deze materialen, met uitzondering van de achtergrondinformatie, reserveren en lenen. Iedereen die in Amsterdam woont, werkt of studeert kan lid worden. Dit kan op persoonlijke titel, of met je hele NME-organisatie, buurtgroep, school of kinderopvanglocatie.
Een lidmaatschap kost € 50,- en loopt van 1 september tot 1 september het jaar erop. Studenten kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 15,- een lidmaatschap afsluiten.
Amsterdamse basisscholen krijgen in schooljaar 2017-2018 hun lidmaatschap (t.w.v. € 50,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam!
Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden onze algemene voorwaarden.


Openingstijden

De NatuurMEdiatheek aan de Plantage Middenlaan 2E is

  • open op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur zonder afspraak, ook in de vakanties
  • te bezoeken op afspraak: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
  • altijd te bereiken via email (natuurmediatheek@anmec.nl). Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.

 

Workshopruimte, bezoeken en rondleidingen

ANMEC levert graag een bijdrage aan duurzaam talent. Daarom zijn groepen leerkrachten, Pabo-studenten, pedagogisch medewerkers en anderen welkom om langs te komen in de NatuurMEdiatheek. Laat je inspireren door onze collectie en ga in gesprek met een van onze adviseurs.